Hur gör du din trädgård underhållsvänlig!

Vill du ha något grönt i din trädgård, men du har inte tid att underhålla olika växter? Lyckligtvis finns det lösningar på det. Det finns många växter som kräver lite uppmärksamhet. Dessutom finns det flera knep för att begränsa underhållet. Nedan hittar du fler tips för att göra din trädgård (mer) underhållsvänlig. Använd stauder Stauder blommar ofta i flera år utan att du behöver ta hand om dem. Det finns inget behov av att potta eller så något nytt som är perfekt för en trädgård med lågt underhåll. Välj därför perenner istället för ettåriga för att minska underhållet. Exempel på perenner finns här. Dessutom är det också möjligt att välja vårblommande lökar, som snödroppar, botaniska tulpaner och krokusar. Dessa blommor naturaliserar och behöver därför inte tas ur marken varje år. Botaniska tulpaner Välj rätt trottoar Det anses ofta att en stenlagd trädgård inte behöver underhåll. Detta är dock inte fallet. Plattorna får gröna avlagringar och ogräs växer sedan mellan lederna. Du kan förhindra detta genom att täta fogarna mellan plattorna med elastiskt tätningsmedel. Placera dessutom en antirotduk under trottoaren för att förhindra nya rötter. Leta efter stora plattor i trädgården eftersom ogräs växer lättare mellan skarvarna på små stenläggningar, till exempel läggningsmaskiner. Mer information om hur man kontrollerar ogräs finns här. Säg nej till dekorativa krukor Även om dekorativa krukor ser bra ut på uteplatsen, kräver de också mycket uppmärksamhet och underhåll. Vatten bör ges regelbundet och dessa växter bör få ny krukväxt då och då. Använd därför inte dekorativa krukor i en underhållsvänlig trädgård. Naturligtvis kan du välja växter med underhållsvänliga växter som prydnadsgräsmattor. Säg ja till grus Byggandet av en grus trädgård kan ta ett tag, men underhållet efteråt är inte så dåligt. Allt som behöver göras då och då är att riva grusen för att förhindra ogräs. När du lägger grus, placera hållremmar för att hålla gruset på rätt plats. Dessutom är inneslutningstejp en bra lösning för att göra trädgårdsdesignens linjer tydligare.

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *