Idegran

Idegran är en inhemsk växt och är mycket populär som en häckväxt. Yew är mycket underhållsvänlig, vintergröna och du kan plantera stora sorter och storlekar. Idegran används ofta som ersättning för buxbom och är också lämplig för formbeskärning. Idegran växer mycket långsamt, men den blir också mycket gammal. Det är därför Taxus också är en stor investering i framtiden. Eftersom Taxus växer långsamt kräver det också lite underhåll. Du kan enkelt plantera Taxus själv. Idegran växer på alla platser och kräver inte mycket vård när den planteras ordentligt. Man bör dock vara försiktig med små barn och djur.

Den bästa tiden att plantera idegran är på hösten. Marken bör inte frysas ännu, så det är viktigt att plantera innan den första frosten. På hösten och vintern regnar det mer, vilket är bättre för att rota växten. Om du vill plantera en barlindhäck är det bäst att gräva en dike (för behållare och rotkula växter) eller hål för växter med kala rötter.

Antalet barlindbuskar som du kan plantera per meter beror främst på storleken på anläggningen du beställer. Men genomsnittet är cirka fem växter per linjär meter. För att placera häcken så rak som möjligt kan du sträcka ett rep. När du har grävt hålen kan du blanda lite äldre kompost eller vanlig krukväxt med den utgrävda jorden.

Kalk läggs också ofta till i jorden. Slitsen / hålen ska vara dubbelt så stor som rotkulan. Om jorden är permeabel är det bäst att applicera ett lager grus eller sand som ett dräneringssystem, eftersom Taxus inte gillar vattendränkning. Gjorde du det? Sedan kan du placera Taxus i diket. Var noga med att inte placera växten för djupt. Se till att fylla hålen med blandad jord. Takskyddet är nu planterat. Du kan också lägga hornspån och barkbarken runt plantens stjälkar som extra försiktighet. Du bör också vattna den unga idegran väl, även på vintern.

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *